Biologisch Katoen

Benefits of using organic cotton with a picture of organic fabric shirt panels

Waarom biologisch katoen?

Wij geloven dat biologisch katoen de beste keuze is voor milieuvriendelijke en langdurig mooi blijvende kleding. We leggen je graag uit waarom wij kiezen voor bio katoen in onze kleding.

Beter voor het milieu

Biologisch katoen wordt verbouwd zonder het gebruik van schadelijke chemicaliën zoals pesticiden en synthetische meststoffen. Dit maakt het een milieuvriendelijker alternatief in vergelijking met conventionele katoenteelt, die chemicaliën gebruikt die de bodem en het water kunnen vervuilen en het milieu kunnen schaden. Bij de biologische katoenteelt worden natuurlijke methoden gebruikt, zoals gewasrotatie en compostering, om de vruchtbaarheid van de bodem te behouden en bodemerosie te voorkomen. Dit helpt het milieu te beschermen en de gezondheid van de boeren die het katoen verbouwen te waarborgen.

Beter voor je gezondheid

Biologisch katoen is vrij van schadelijke chemicaliën, waardoor het een veiligere keuze is voor consumenten. Conventioneel katoen wordt vaak behandeld met giftige chemicaliën zoals formaldehyde en brandvertragers, die huidirritatie en andere gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken. Door te kiezen voor biologisch katoen, kunnen consumenten hun blootstelling aan deze schadelijke stoffen verminderen.

Hoge Kwaliteit Artikelen

Biologisch katoen staat ook bekend om zijn hoge kwaliteit. De katoenvezels zijn langer en sterker, wat zorgt voor een duurzamer kledingstuk dat langer meegaat. Daarnaast is biologisch katoen vaak zachter en comfortabeler om te dragen dan conventioneel katoen. Dit betekent dat onze producten niet alleen goed zijn voor het milieu, maar ook onze klanten voorzien van hoogwaardige en comfortabele kleding.

Waarom is biologisch katoen duurder?

Een vraag die klanten vaak hebben, is waarom biologische katoenproducten duurder zijn dan conventionele katoenproducten. Het antwoord ligt in het productieproces. Biologische katoenteelt vereist meer arbeidsintensieve methoden, zoals het met de hand plukken. Daarbij duurt het groeiproces van de katoen langer zonder het gebruik van al die troep.

Waar halen we onze stof vandaan?

Eén van onze favoriete fabrikanten voor biologische geprinte katoenen stof is CottonBee.
Deze stofdrukkerij is GOTS and OEKO-TEX gecertificeerd en hier kunnen we er zeker van zijn dat onze stof milieuvriendelijk wordt geproduceerd en geprint.

GOTS Certified Icon OEKO-Tex Certified Icon

GOTS-Certificaat

Het Global Organic Textile Standard (GOTS) is een certificering die ervoor zorgt dat textiel gemaakt is van biologische vezels en dat het productieproces milieuverantwoordelijk is. De GOTS-certificering dekt de hele toeleveringsketen, van de oogst van de grondstoffen tot het afgewerkte product. Het vereist ook naleving van sociale criteria, zoals eerlijke arbeidspraktijken en werknemersrechten. De GOTS-certificering zorgt ervoor dat textiel vrij is van schadelijke chemicaliën, waardoor het een betrouwbare standaard is voor milieuvriendelijke en duurzame textielproducten.

OEKO-TEX Certificaat

De OEKO-TEX Standard 100 is een certificering voor textiel die bevestigt dat het getest is op schadelijke stoffen en veilig is voor menselijk gebruik. De certificering dekt alle productiefasen, van grondstoffen tot afgewerkte producten, en heeft als doel ervoor te zorgen dat textiel geen schadelijke chemicaliën bevat die nadelig kunnen zijn voor de gezondheid van de mens. De OEKO-TEX-certificering is een belangrijk instrument voor consumenten die geïnformeerde keuzes willen maken over de veiligheid en duurzaamheid van de producten die ze kopen.

 

In conclusie

We zijn trots om je kleding aan te bieden die gemaakt is van biologisch katoen. Door te kiezen voor biologisch katoen, ondersteunen we duurzame en verantwoorde landbouwpraktijken, beschermen we het milieu en bieden we onze klanten kleding van hoge kwaliteit en comfort. We begrijpen dat biologische katoenproducten meer kosten dan conventionele katoenproducten, maar we geloven dat de voordelen de moeite waard zijn. We hopen dat u zich bij ons zult aansluiten om duurzame en verantwoorde mode te ondersteunen door onze biologische katoenproducten te kiezen.